Burgemeester Meijerijstad kennisgemaakt met het boomteeltcluster Sint-Oedenrode

Ik heb het Roois convenant (bestemmingsplan) vanuit mijn rol als medeopsteller toegelicht.

Trots dat ik de sector positief mee op de kaart kan zetten!

 

Zie link voor het filmpje wat is gemaakt van die bijeenkomst. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6494833195035484160

Burgemeester Kees van Rooij, aan het woord:

Vandaag was ik op pad in het Buitengebied van Sint-Oedenrode.
Daar werd verteld over een interessant proces waarbij Stichting Het Roois Landschap en de boomtelers samen tot een belangenafweging kwamen. Zo kon het waardevolle cultuur- en natuurlandschap van Sint-Oedenrode en de boomteelt hand in hand gaan. Het resultaat was een convenant tussen deze partijen. Dit is een voorbeeld voor anderen!

Meierijstad doet het internationaal goed in de boomteelt: Vormboomkwekerij Ruud van den Berk (Ruud) en boomkwekerij Gebr. Van den Berk (Pieter) gaven een inkijkje in hun prachtige bedrijven.
Ruud gaf uitleg over het telen van vormbomen.
Ruud is een boomteler die geen massaproduct wil en een afzetmarkt heeft in heel Europa.
Ruud: ‘In dit gebied zoeken veel jonge ondernemers de samenwerking. Ieder van ons is zó onderscheidend dat we samen een totaalaanbod hebben’. Ruud biedt binnen zijn bedrijf ook ruimte aan scholieren/jonge kwekers die zo hun vak kunnen leren.
Pieter van de Berk is één van de vijf in het familiebedrijf Van den Berk.
Pieter: “Onze klanten zijn overheden en particulieren. Ons eerste spraakmakende project was het Louvre in Parijs. Maar ook andere mooie projecten dragen onze naam: Strijp-S Eindhoven, O2 Londen, Merck Serono Genève, het Stationsplein Apeldoorn, de Trudo-toren Eindhoven, de Olympische zomerspelen 2012 in Londen en Wonderwoods Utrecht staat op ons lijstje! Ons bedrijf blijft zich ontwikkelen. Denk aan de gevolgen van de klimaatverandering, de wens om steden groener te maken, de behoefte aan een jaarrond levering en duurzaamheid!”

Een leerzame dag, met uitleg van Henk Raaijmakers (ZLTO), Sander Hendrikx (ZLTO) en Hidde Hoetink (ZLTO) en Björn Kohlmann (boomteeltadviseur)
#Meierijstad #kennismaking #trots

Naar het overzicht

GROWFIRM  |  Veenmos 23  |  5427HN  |  Boekel  |  T: +31 6 2494 8191  |  info@growfirm.nl